C&W Arkitekter har taget imod rigtig mange af Byg til Vækst’s snusepraktikanter gennem de seneste år. Og for virksomheden er det helt naturligt at bidrage på det sociale felt også – udover at være ansvarlige for byggeledelsen på det store renoveringsprojekt.

 Når Fyens Almennyttige Boligselskab til næste år afslutter renoveringen af Korsløkkeparken, så slutter også Fyns hidtil største boligrenovering. Ikke færre end 88.536 m2 bolig vil dermed være gennemrenoverede.

Byg til Vækst har været med fra begyndelsen af renoveringen i foråret 2014. Det har givet plads til over 150 snusepraktikanter, der har fået mulighed for at snuse til bygge- og anlægsbranchen på byggepladsen. For flere end 60 ledige har det resulteret i et job, og for omkring 25 af deltagerne har deres praktik ført dem til en læreplads i bygge- og anlægsbranchen. De resultater gør Korsløkkeparken til det ubetinget største projekt for Byg til Vækst hidtil.

Siden sommeren 2016 har C&W Arkitekter A/S haft byggeledelsen på projektet og har dermed været en meget stor del af arbejdet med at bringe ledige tættere på job i bygge- og anlægsbranchen via snusepraktikker.

Byg til Vækst har mødt projektleder Kim Fink og byggelederne Ivan Olsen og Flemming Eriksen fra C&W Arkitekter til en snak om, hvorfor de har engageret sig i projektet – og hvad det giver dem som virksomhed at deltage:

”Det er helt naturligt for C&W Arkitekter at gå ind i et projekt som det her. Og der er flere ting i det: De entreprenører, vi arbejder med, er afhængige af at kunne rekruttere tilstrækkeligt med arbejdskraft. Det kan vi være med til at sikre ved at kunne præsentere dem for potentielle nye medarbejdere eller lærlinge via snusepraktikanterne. Af den grund lægger vi et stort arbejde i at motivere vores entreprenører til at åbne dørene og tage imod praktikanter. Det kan være deres fremtidige medarbejdere”, fortæller de.

”Derudover så er det i det store perspektiv bare en rigtig god idé for samfundet! En del af de snusepraktikanter, vi har taget imod, har været langt fra arbejdsmarkedet. Nogle er ”røget af vognen” af forskellige grunde og er havnet i en rigtig skidt situation – fx uden bolig eller involveret i bandekonflikter. De praktikanter kommer ikke med en masse selvtillid i rygsækken ift. at få job. Men når man så efter noget tid kan se ”gløden” tænde i folks øjne – det er simpelthen så fedt! Og vi vil strække os rigtig langt for at få de mennesker til at lykkes, hvis de også selv vil arbejde for det. Vi lærer ofte vores praktikanter og deres historie og baggrund rigtig godt at kende. Vi kommer jo til at holde af de mennesker! Og vi vil virkelig gå langt, for at hjælpe dem videre,” fortæller Ivan og Flemming, der tager imod snusepraktikanterne på pladsen.

På spørgsmålet om, hvad C&W Arkitekter vil sige til andre virksomheder, der får mulighed for at åbne byggepladsen for ledige i snusepraktik, siger Kim Fink: ”Man skal se på gevinsten i det – ikke bøvlet. Se mulighederne og ikke begrænsningerne. For selvfølgelig lægger vi noget ekstra arbejde i det – men vi får altså også meget igen. Og vi har det rigtig godt med på den måde at give et socialt bidrag, hvor vi kan.

Når vi ude i byen fortæller, at vi er byggeledere på Korsløkkeparken, så oplever vi, at folk siger: ”Nå, det er da jer med Byg til Vækst!” Og ikke: ”Nå, det er da jer, der styrer et byggeprojekt til 1,3 milliarder kroner!” Så vi er simpelthen blevet kendte på vores engagement med at åbne pladsen for snusepraktikanter via Byg til Vækst. Og det er vi sådan set stolte over”, slutter projektlederen.

 

FAKTA OM BYGGERIET

  • Korsløkkeparken er opført mellem 1958-1978 og består af 4 selvstændige afdelinger
  • Efter renoveringen vil der være 1028 almennyttige boliger i Korsløkkeparken
  • Fyens Almennyttige Boligselskab er bygherre, og projektet er støttet af Landsbyggefonden
  • C&W Arkitekter A/S er arkitekter på projektet sammen med Archidea
  • Renoveringen har fokus på både miljømæssige og sociale hensyn